Hoppa till sidans innehåll

Matchpolicy


 

·          Träning och match
IFK Hammarös policy är att träningsmängd styr spelmängd. Tränar man mindre, spelar man mindre, vilket hos oss känns helt naturligt. Man närvarar på träningarna, man informerar sina ledare/tränare om man har förhinder och inte kan delta på träning.

 

·          Upp till 11 år (D- och första års C-ungdom)
Vi tillåter inga som helst toppningar eller matchningar med bättre lag upp till 11 års ålder. Alla spelare skall ges samma möjligheter till spel.
Vi ställer gärna upp med flera lag i Värmlandsserien om vi har spelare och ledare till detta för att alla skall få så mycket match tid som möjligt. Detta underlättas också genom att Värmlands Handbollsförbund tillämpar ”fri representation” mellan lagen.

 

 

·          12-13 år (Andra års C-ungdom och första års B-ungdom)
Vi betonar bredden inom denna åldersgrupp genom att alla får så mycket match tid som möjligt i serie sammanhang. Vi ställer gärna upp med flera lag i Värmlandsserien om vi har spelare och ledare till detta för att alla skall få så mycket match tid som möjligt: Detta underlättas också genom att Värmlandshandbollsförbund tillämpar ”frirepresentation” mellan lagen.
Vi tillåter oss att i enstaka matcher av typ Ungdoms SM (Usm) spel att spela med en bättre uppställning. Vi är överens inom laget innan vi går ut till match att vi kan komma att spela med det bästa laget under delar av matchen.

 

·          14-17 år (Andra års B-ungdom samt A-ungdom, Pojk-SM samt Flick-SM)
När vi vill kan vi ta ut det bästa laget till spel och även periodvis spela med starkaste uppställningen.
Prestationen börjar bli allt viktigare. Ledare bedömer när bästa laget bör spela. Vi har dock ansvaret att låta alla spela. Vi försöker på denna nivå få alla att förstå att man är ett lag oavsett om man är på plan eller utanför. Vi betonar inom dessa ålders grupper på att motivation och träningsflit skall ge resultat i mer matchtid. Vi är överens inom laget innan vi går ut till match att vi kan komma att spela med det bästa laget under delar av matchen.
Vi ställer gärna upp med flera lag i Värmlandsserien om vi har spelare och ledare till detta för att alla skall få så mycket match tid som möjligt. Detta underlättas också genom att Värmlands Handbollsförbund tillämpar ”fri representation” mellan lagen.

 

 

·          Junior- och A-lag
Precis som på A-ungdomssnivå tar vi ut det bästa laget till spel när vi anser detta nödvändigt. I Junior-SM spelar vi alltid med det starkaste laget.

 

IFK Hammarö Handboll

2005-12-06

Uppdaterad: 03 AUG 2017 11:50
Skribent: Andreas Bood
IFK Hammarö 
Nästa Hemmamatch:
 
Dam A  
Dam Div 3
 
Herr A 
Herr Div 4
 
 
download (1)
 
 
Antal besökare
besöksräknare
Hammarökronan
 
Richardsons
wiab_logo_homepage[1]logo[1]logotype[1]

Postadress:
IFK Hammarö - Handboll
Box 2072
66341 Hammarö

Besöksadress:
Lövnäsvägen 29
66341 Hammarö

Kontakt:
Tel: 054 - 51 72 56
Fax: 054 - 51 72 56
E-post: This is a mailto link

Se all info