Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Usm P02 & Select Cup F04"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Usm P02 & Select Cup F04


BPojkar 02 resultat USM 15-16 oktober Rosendalshallen i Göteborg

Resan börjar vid Hammarhallen på lördag kl 09:00, alla är med och inga sjukdomar. Vi sammanstrålar på Rasta i Lilla Edet för gemensam lunch innan vi rullar vidare mot Rosendalshallen. Vi skulle ha spelat i Lisebergshallen men Oldsberg hade någon lottokväll som medförde hallbyte. När vi kom fram såg vi slutet på div 2 mellan Skövde och Redbergslid.

IFK Hammarö - Marks HK 15-11 (8-4)

Vi hade en bra värmning med lagom nervositet, att det är USM spelar roll. Vi startar ganska jämnt men efter några minuter styr vi matchen. Grymt försvar på alla positioner, inte minst målvaktsspelet men stundtals lite krampaktigt i våra starter. Vi slänger bort en del bollar men försvarsspelet räddar upp det. En ganska trygg match där vi visar att vi är fysiskt starkare trots att de har ett rent 02-lag, träningen betalar sig. Vi har en bra spridning på avsluten men på önskelistan står ännu hårdare satsningar för att skapa fler luckor för lagkamrater. Mål: Linuz 4, Teo 4, Melker 3, Nils H 2, David A 1, Nils J 1

Lysekils HK - IFK Hammarö 21-7 (15-2)

Minnet efter Select var att dessa gossar är enormt stora, det stämde fortfarande! Lysekil är ett mycket duktigt lag som spelar en bra handboll och inte det minsta ojust, här möter vi några killar som spelar junior. Deras startuppställning går runt oss, mellan oss och över oss. Vi spelar ändå ett hyfsat försvar och försöker men räcker inte till, här är ribban. I andra halvlek rullar Lysekil in andra spelare och vi klarar av att spela ganska jämnt under andra halvlek. Detta är en lärorik match och vi visar inställning vilket belönas under andra halvan. Mål: David A 3, Melker 2, Linuz 1, Alexander 1

IFK Hammarö - HK Ankaret 3-18 (2-10)

Söndag morgon, och kudden kvar i ansiktet. Ankaret som har 30 B-pojkar och åkte hit med de 10 födda -02 som kommit längs i sin utveckling. Ett spelande lag som är väldigt duktiga. Här fungerar inte försvaret lika bra som tidigare och anfallet är inte alls bra. Vi är ängsliga och gör inget konstruktivt. Vi tävlar inte och gör ingen bra prestation, resultatet speglar naturligtvis prestationen och alla är överens om att vi måste ta mer ansvar på planen. Mål: Melker 1, Linuz 1, David A 1

Redbergslids IK - IFK Hammarö 17-15 (9-8)

RIK har ett lag som har samma åldersstruktur, ett blandat 02/03. En bra värmning och en mycket bättre känsla i laget. Vi spelar bra men motståndaren spelar också bra. Vi satsar framåt och anfallet fungera riktigt bra. Vi går i luckor och släpper vidare, mer likt första matchen. RIK målvakt gör en fantastisk match och räddar många bra avslut. Försvaret faller igenom lite när de gör inspring och när de spärrar vår spets. Hallen är liten och akustiken hemsk vilket innebär att vi måste lära oss att kommunicera tydligare för att förstå varandra. Vi har en del tekniska misstag och ger bort en del enkla mål via försvaret vilket gör att vi förlorar, denna match var den vi skulle ta! Mål: David A 8, Linuz 4, Melker 1, David B 1, Nils H 1.

Överlag en bra helg där vi får möta ett helt annat motstånd än vad vi är vana. På flera positioner tar vi stryk och sticker in näsan, och fler spelare är på rätt väg men måste våga ta kampen. Vi placerar oss 3:a i gruppen på inbördes möten och målskillnad, de två topplagen rår vi inte på. Det finns inga genvägar och vi tränar lika eller mer än de lag vi möter så vi kan se på steg 2 (26-27 nov) med tillförsikt, vi skall spela steg 3! Som vanligt representerar killarna föreningen exemplariskt och spökar inte det minsta. Ett gött gäng!

Målligan: David A 13, Linuz 10, Melker 7, Teo 4, Nils H 3, David B 1, Nils J 1, Alexander 1

Busligan utvisningar: Melker 2, Linuz 1, Teo 1, David B 1

 

 

____________________________________________________________________________________________________

Select Cup CFlickor 04, 15 oktober i Stenstalidshallen Kristinehamn

 

IFK Kristinehamn - IFK Hammarö 10-11

En match där vi startar riktigt starkt. Vi jobbar tufft i försvar och låter inte Kristinehamn komma till de lägen de vill. Framåt lyckas vi få hål på en målvakt som vi tidigare har haft väldigt svårt för. Andra perioden och tredje perioden taggar Kristinehamn till och kommer närmare och närmare vilket gör matchen riktigt spännande och nervig. I sista perioden lyckas Kristinehamn kvittera, men med med hjälp av två snabba mål i slutet, då vi lyckades stjäla bollen i försvar, klarar vi att vinna matchen med ett mål!

Skövde HF Vit - IFK Hammarö 16-2

Vi möter ett Skövde som har ett högre tempo och ett snabbare anfallsspel än oss. Tjejerna kämpar bakåt och vi stannar deras spel ett par gånger, men att möta ett lag som fortsätter trampa, trots att vi är på dem, tar på krafterna vilket gör att siffrorna ser ut som de gör. Framåt kommer vi till lägen, men vi sätter dem inte. Två mål av Ebba Saetheråsen som lyckades få in ett spelmål och ett på straff.

IFK Hammarö - Alingsås 7-17

Efter 20min var det bara att ladda om efter Skövdematchen för en ny match mot Alingsås. Skönt att tjejerna kan släppa förlusten och gå in i en ny match. Vi möter åter igen ett lag med ett högre passningstempo och en annan säkerhet än oss. Med trots en tuff match i bena så lyckas vi den här matchen att göra fler mål. Härligt när Hanna i slutsekundrarna slår ett fint kontringspass till Olivia som snurrar sig loss från sin försvarare och lyckas snygga till siffrorna till 7-17 innan slutsignalen ljöd.

Men att vi kommer till lägen tar vi med oss från de här matcherna, målen kommer. Vi ska fortsätta nöta på vårt anfallsspel och skjuta mycket. Vi tar också med det stundtals fina försvarsarbetet, där vi stoppar både Skövdes, Alingsås och Kristinehamns anfallspel, jobbar bollsida och sliter i man-mot-man lägena. Här visas även prov på att tjejerna fått en känsla för när de behöver hjälpa sin kompis i försvar för att stoppa spelet, vilket är väldigt positivt.

I mål stod Olivia, Lovisa och Ida M som alla tre stod för fina räddningar.

Tjejerna kom också 3:a med 1 seger i sin grupp och får spela vidare i Steg 2, 12 november Angered Arena i Göteborg då Wasaiterna står för arrangemanget.

Inga nyheter är skapade
IFK Hammarö 
Nästa Hemmamatch:
 
Dam A  
Dam Div 3
 
Herr A 
Herr Div 4
 
 
download (1)
 
 
Antal besökare
besöksräknare
Hammarökronan
 
Richardsons
wiab_logo_homepage[1]logo[1]logotype[1]

Postadress:
IFK Hammarö - Handboll
Box 2072
66341 Hammarö

Besöksadress:
Lövnäsvägen 29
66341 Hammarö

Kontakt:
Tel: 054 - 51 72 56
Fax: 054 - 51 72 56
E-post: info@ifkhammaro.nu

Se all info